producten

Magnesium is onmisbaar....

Magnesium is een heel belangrijk mineraal voor het lichaam. Een stof dus die we – net als ijzer, zink of calcium – níet zelf aanmaken, maar uit onze voeding moeten halen.


Magnesium speelt in heel veel lichaamsprocessen een sleutelrol. Zo is magnesium betrokken bij de botopbouw en bij de overdracht van prikkels in ons zenuwstelsel. Ook is het mineraal onmisbaar voor een goede spierwerking, waaronder ook die van het hart. Behalve het hartritme, reguleert magnesium nog de bloeddruk en heeft het een rol bij de werking van het immuunsysteem. Magnesium voor het kunnen ontspannen; niet alleen van de spieren, maar

ook van de hersenen.


Het is nog heel lastig om een tekort aan magnesium aan te tonen via bloedonderzoek.Omdat het lichaam altijd 1% reserveert voor in het bloed.


Wanneer je een magnesium te kort hebt, kun je uiteenlopende klachten ervaren.


De belangrijkste: prikkelbaar, lusteloosheid, niet kunnen slapen, vermoeidheid, spierkrampen, vermoeide benen en migraine.


Onvoldoende inname van magnesium blijkt ook de kans op een reeks chronische ziekten te verhogen, waaronder osteoporose, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.


Aanvullen: slikken of badderen

Natuurlijk bestaan er allerlei supplementen om je dagelijkse hoeveelheid mineralen op peil te houden. Veel supplementen bevatten een vorm die slecht door het lichaam worden opgenomen. Bovendien kunnen bij overdosering gemakkelijk darmklachten als diaree optreden.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat magnesium in zoutvlokken of olievorm heel goed wordt opgenomen door de huid en zo prima de bloedbaan kan bereiken.


Zechsal heeft een reeks mooie producten op basis van magnesium uit de

Zechstein zee, die je via Detox Westland voordelig aan kunt schaffen.

Zechsal magnesiumolie is een hoog geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumchloride, opgelost in water 31%. De beste plekken om magnesium op te nemen zijn de voeten, de oksels en de buikstreek. Maar als u last heeft van kramp of gespannen spieren dan is het ook verstandig de plek zelf te behandelen.


Dosering en gebruik


Gebruik dagelijks 15 tot 20 sprays (ca. 200 mg, de helft van de dagelijkse behoefte). Laat het minimaal 10 minuten inwerken. Daarna afspoelen indien gewenst. Een lichte tinteling (jeuk) en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat het magnesium wordt opgenomen.Tip: Spray als de huid warm is (bv na het douchen of na inspanning) bevordert dit de opname sterk. Vermijd contact met uw ogen of open wondjes, dit kan een bijtend gevoel geven.

De voeten zijn een uitstekend opnamepunt voor magnesium. Daarnaast is een voetenbad ook uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren. Heerlijk voor het slapen gaan!


Dosering en gebruik


Voor normaal onderhoud van uw magnesiumbalans, neem twee keer per week een voetenbad.


Bij gezondheidsklachten bevelen wij aan om óm de dag een voetenbad te nemen, bij voorkeur 's avonds voor het slapen gaan.


Dosering: 125 gram op ca. 4 liter warm water. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Duur: minimaal 20 minuten, optimaal is een half uur.

Na zware inspanning is een ligbad optimaal: neem 500 gram magnesium flakes Duur: 30 tot 45 minuten.

Zechsal Sport voor iedereen die soepel wil blijven bewegen!


Aan zowel de magnesium gel als aan de kristallen in de sportlijn is Opti MSM toegevoegd.


OptiMSM is een bron van organisch zwavel, afkomstig uit Amerika. Het zorgt voor een betere opname van magnesium, remt ontstekingen in je lichaam en bevordert de aanmaak van kraakbeen. Het houdt daarmee je gewrichten in conditie!


Dosering en gebruik


Gebruik 2 tot 3 keer per week een voetenbad. Hiervoor heb je 125 gram magnesium flakes nodig op ca. 4 liter warm water. Duur: 20 minuten.

Na zware inspanning is een ligbad optimaal: neem 500 gram magnesium flakes Duur: 30 tot 45 minuten.


De gel kan lokaar gesmeerd worden deze verwijderd melkzuur uit de spieren, houdt je spieren soepel, voorkomt spierpijn bij regelmatig geb, zorgt voor sneller herstel, ook bij blessures, is je eerste hulp bij kramp

Magnesium kopen met korting?

Bezoek www.zechsal.nl en voer voor het afrekenen de code : detox-westland in.

u ontvangt 10% korting op uw bestelling en vanaf €20,- worden de producten GRATIS thuis bezorgd.Magnesium kopen met korting?

Bezoek www.zechsal.nl en voer voor het afrekenen de code : detox-westland in.

u ontvangt 10% korting op uw bestelling en vanaf €20,- worden de producten GRATIS thuis bezorgd.