Aromatherapie
Lavendel olie diffuser etherische olie brandwonden pijn seretonine ontspanning angst

De Kracht van olie


Bij Detox Westland ondersteunen we elke behandeling met etherische olie, na een voetenbad maken we uw voeten schoon, en smeren we ze lekker in met een mooie etherische olie om u volledig in balans te brengen!


Ook staat er altijd een diffuser aan met een frisse olie waardoor u vrijer kunt ademen, en in staat bent vastgezette emoties los te laten.


Ieder lichaam bevat een zelfhelend vermogen, soms heeft het alleen een zetje in de goede richting nodig om er te komen.

Met essentiele oliën kun je dat doen!


Essentiële olie, wordt middels stoomdestillatie/persing uit bomen en planten wordt gehaald.

De bloemen, wortels, schors en zelfs de zaden van de plant kunnen hier voor worden gebruikt!


Afhankelijk van de aard van het product en het gewenst effect, bieden etherische oliën verschillende gebruiksmogelijkheden.


Sommige oliën zijn sterk in huidverzorging of pijnstillend. Anderen kunnen een gunstig effect op de luchtwegen hebben. De werking is sterk afhankelijk van de werkzame stoffen waaruit de olie is opgebouwd.


Je kunt essentiële olie op verschillende manieren gebruiken.


etherische olie doterra essentiele olie wokshop

Aromatische gebruik


Het verstuiven van de olie in de lucht is voor iedereen de meest toegankelijke en gebruikelijke manier om optimaal te genieten van de etherische oliën. Naast het ondersteunen bij de ademhaling, helpt de olie ook ontspannen, zorgt het verstuiven voor een zuivering van de omgevingslucht en verdrijft het doordringende geuren.


Wanneer we een etherische olie inademen, komen de aromatische moleculen ons lichaam binnen via de neusholtes en onze twee reuksensoren (één voor elke hersenhelft).


Hiervandaan reizen ze naar het limbische gebied van de hersenen, de groep structuren die allerlei processen reguleren. Hierbij kun je denken aan emoties, gemoedstoestand, gedachten, herinneringen en ons gedrag, evenals het autonome zenuwstelsel en endocriene systemen.


Dit is de reden waarom slechts een vleugje van een bepaalde geur onmiddellijk een herinnering kan oproepen, een herinnering uit het verleden, en daarmee kan een emotionele reactie komen.

Denk aan de heerlijke geur van vers gebakken brood, de geur van koffie die 's ochtends wordt gezet, de geur van vers gemaaid gras, tabaksrook, enzovoort.


Geuren, of ze nu aangenaam of onaangenaam zijn, kunnen veel verschillende reacties in onze hersenen en ons lichaam teweegbrengen.

Sommige van deze reacties kunnen ons echte genezing bieden - fysiek, emotioneel en mentaal, maar ook spiritueel.


Omdat het limbisch systeem rechtstreeks verbonden is met die delen van onze hersenen die onze hartslag, bloeddruk, ademhaling, geheugen, stressniveaus, emoties en hormoonbalans regelen, kunnen etherische oliën diepgaande fysiologische en psychologische effecten hebben en elke cel van ons wezen beïnvloeden. 


Aroma's kunnen mensen beïnvloeden, hoe ze over zichzelf denken, hoe ze zich gedragen en hoe ze met elkaar omgaan.

diffuser etherische olie essentiel olie emotie angst woede stress vermoeidhed concentratie ontgifting doTERRA  Lavendel Teatree lemon Citroen

De hersenen zetten gedachten en gevoelens om in moleculen. Op het moment dat een gedachte opkomt, zal je hypothalamus, de ‘controlekamer’ in je hersenen, deze gedachte in honderden neuropeptiden omzetten. Deze neuropeptiden, jouw gedachten, worden moleculen die door je lichaam heen gaan.


Dr. Candice Pert, neurowetenschapper, heeft met haar onderzoek ontdekt dat deze neuropeptiden door het bloed worden vervoerd en doorgegeven van neuron tot neuron. Elke neuropeptide past precies op een specifieke receptor, zoals een sleutel op een slot. De aminozuren uit elke neuropeptide, worden dan in je cel opgenomen.


Je gedachten worden dus letterlijk een deel van je cellen in je lichaam. En deze cellen veranderen afhankelijk van de aard van jouw gedachten! Etherische olie bestaan uit werkzamestoffen die je lichaam kan omzetten in neuropeptiden die positieve informatie bevatten. Daardoor zijn ze in staat om je te helpen bij emotionele problemen, zoals bij depressieve gevoelens, hartkloppingen, stress en angstaanvallen. Maar ook bij teveel in je hoofd zitten (moeten ‘aarden’), verdriet en boosheid kan olie je ondersteunen.


Het verstuiven van de olie in de lucht is voor iedereen de meest toegankelijke en gebruikelijke manier om optimaal te genieten van de etherische oliën. Naast het ondersteunen bij de ademhaling, helpt de olie ook ontspannen, zorgt het verstuiven voor een zuivering van de omgevingslucht en verdrijft het doordringende geuren


Van het aanbrengen van enkele druppels op een zakdoek tot het verdampen in een kom met warm water, de mogelijkheden voor het inademen van etherische oliën zijn hoe dan ook bevorderend voor het ademhalingscomfort. Eucalyptus radiata leent zich hier perfect voor!

Bij allergien kun je het beste gebruik maken van een persoonlijke neusinhaler.


- Breng 3 à 5 druppels aan op een (vochtige) zakdoek, sjaal, of hoofdkussen.


Voor een ideale verspreiding wordt een verstuiver gebruikt die de etherische oliën omzet in microdruppels (diffuser) en zo de aroma’s verspreidt zonder verwarming.

- 5 à 10 druppels in functie van de grootte van de verstuiver en de oppervlakte van de ruimte
- kies voor een diffuser met interval functie.Diffusers, essentiele olie, en persoonlijke neusinhalers vind je in onze webshop

Topisch gebruik


Dankzij een dubbele werking via de huid en de luchtwegen, geniet je op een eenvoudige en doeltreffende manier van de therapeutische werking en de aromatische voordelen van de etherische oliën tijdens het baden.


Toevoegen aan badwater:


Omdat etherische oliën van nature niet oplosbaar zijn in water, is het vermengen met een badschuim of basisolie aan te raden. Om zo te genieten van een optimale verspreiding van het product.

- Meng 5 druppels in 10 ml badschuim of basisolie (zoals zoete amandelolie), giet vervolgens in een bad met warm water.


Massage:
Etherische oliën zijn lipofiele vloeistoffen die eenvoudig door de verschillende lagen van de huid worden opgenomen. Door de vluchtigheid van essentiële olien, worden de meeste etherische oliën vermengd met een plantaardige basis olie voor het product op de huid wordt aangebracht.

- Meng 5 druppels in 10 ml neutrale plantaardige olie zoals kokos, zoete amandel-, jojoba-, hazelnoten- of macadamiaolie.


Rollerbottle:

Je kunt essentiele olie ook direct op de huid rollen. Rollers kun je zelf maken door basis olie te mengen met 1 of meerdere essentiele olien. Houd daarbij wel de juiste verhouding aan.


In de keuken:
Koken met etherische oliën is een streling voor alle zintuigen. De aromatische oliën zorgen voor een smaakvolle belevenis in de keuken en geven een heerlijke, creatieve toets aan elk gerecht.


De intensiteit van de etherische oliën is niet vergelijkbaar met het gebruik van de verse plant. Olie is vele malen krachtiger.

- 1 druppel is voldoende om je gerecht op smaak te brengen.


Inname:

Het innemen van essntiele olie kan nuttig zijn wanneer we de blaas of de spijsvetering willen bereiken. Het is verstandig om bij inname te kiezen voor een kant en klaar product.


Voor oraal gebruik is het steeds aan te raden de etherische olie verdund in te nemen via darvoor bestemde capsules.

-Raadpleeg een deskundige voor advies.


Rollers, lege capsules en basis olie vind je in onze webshop.


Wil je meer leren over het gebruik van essentiële olie ?


Reserveer dan een basis workshop.  


Je leert hoe je de juiste olie kiest, hoe je deze veilig kan gebruiken, en na afloop maken we samen een roller op basis van jouw wensen.

Je ontvangt een handout inclusief leuke recepten. 


Reserveer een workshop via app.